browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fernisering på ‘Home and Abroad’ af Lene Wyke på Grønbechsgård, lørdag d. 21. juli 2012

Posted by on 26. juli 2012

Lørdag eftermiddag var der omkring 100 besøgende til fernisering på de 7 udstillinger som Grønbechsgård- Bornholms center for kunsthåndværk  viser fra d. 21. juli til d. 10. septermber 2012. Jeg udstiller 64 fotografier – i både sort/hvid og farve.

Jeg har været så heldig at få Magasinet til min udstilling. Det er et helt fantastisk rum med et dejligt lysindfald. Midt i rummet stod der en stort kasse da vi ankom. Men vi fik lov til at   fjerne endevæggene, og så blev det det helt perfekte sted til mine dækselfotos.

På udstillingen viser jeg fotos fra seks forskellige serier. Der er både nye og ældre værker med på udstillingen. Helt nye er mine fotos af hunde, optaget med et Holga plastic kamera i Fælledparken i maj 2012.

At fotografere med et Holga plastickamera er uforudsigeligt, legende, skævt og sjovt – akkurat som hunde. Kameraets ‘fejl’ (mørke hjørner og lyse pletter pga lys-utætheder i kamerahuset) understøtter de enkelte portrætte af hundene.

Polaroid-tranfer fotografierne er fremstillet af fotografier taget i Asien, Afrika og Danmark og har  ikke været udstillet før. Disse fotografier er unikke og kan ikke skabes igen, idet virksomheden som fremstiller Polaroid-filmenen ikke længere eksisterer.

Serien ‘Kids’ med 5 store prints på 70 x 70 cm er også helt nye. Ideen er er skildre livet som barn. Hvad er det der gør livet magiske. De specielle øjeblikke som efterlader stemninger, indtryk, lugte og lyde, som vi stadig huske som voksne.

Dæksler – overset design
Jeg er fascineret af det design som findes på mange dæksler – et design som betrædes mange gange dagligt og som kun få mennesker bemærker.

Ofte har en by sit helt unikke dæksel design – sit særlige kendetegn. I byen Granada, Spanien finder man derfor et granatæble på mange af byens dæksler. Se flere dæksler her

I lang tid undrede det mig, at nogle dæksler i NYC bar inskriptionen ‘Made in India’. Jeg tænkte at der måske var et sted som hed India, eller måske var det en forkortelse for Inidana. Men så en dag fandt jeg ud af, at mange af USA’s dæksler faktisk er produceret i Indien.

Bodypart i enkle og rene linier & Soul i kroppen og naturen
Serien ‘Bodyparts’ består af klassiske fotografier af menneskekroppen. Kroppen som simple linjer og abstrakte former. Den simple lyssætning er essentiel for værkerne i denne serie. Se flere bodyparts på min hjemmeside.

Krop og natur er to sider af livets forunderlighed – af lives sjæl. I serien ‘Soul’ indgår seks par fotos. Hvert par består af et kropsbillede og et naturfoto. Kropsfotoet er optaget med et Hasselblad kamera og naturfotoet med et Holga kamera.

Levende billeder fra udstillingen
Her er 2 optagelser fra udstillingen. Kvaliteten er bestemt ikke fantastisk, men klippene giver et lille indblik i udstillingen. Jeg øver mig – og ja, næste gang jeg laver en optagelse er lyden forhåbentligt mere interessant og af bedre kvalitet – og billedet også mere roligt!!

Først en Video:

Og her en livestreaming

1000 tak til ….
En særlig tak til Mai Ørsted fra Grønbechsgård for at invitere mig til at udstille på dette dejlige sted. Også tak de mange frivillige som gav os så varm en velkomst og var lutter hjælpsomhed under vores ophold. Uden Flemming og hans ‘alt kan løses’ attitude var vi rigtig godt hjulpet.

Og til slut en stor tak for hjælpen til Henrik som var så rar at transportere mine fotos til Bornholm – og hjælpe mig i mange mange timer med at hænge udstillingen op. Og til Siv og Linus for at ville låne Henrik ud i et par dage.

Comments are closed.